Фінансування за програмою ленд-лізу для України можуть збільшити до 40 млрд доларів – ЗМІ

Читать на русском
Раніше президент США просив Конгрес розглянути виділення для України фінансування в розмірі 33 млрд доларів
Ілюстративне фотоAP Photo

10 травня в Конгрес США внесуть законопроєкт, який збільшує обсяг військової допомоги для України до 40 млрд доларів. Цей законопроєкт просуває Демократична партія США.

Про це повідомляє американське видання Bloomberg 9 травня з посиланням на власні джерела в партійних колах.

Закон США про ленд-ліз: що це та яке значення програма матиме для УкраїниЗакон про ленд-ліз для України усуне бюрократичні перешкоди на шляху постачання військової допомоги. Докладніше – у матеріалі Слово і діло.

Так, джерела повідомили виданню, що проєкт, пропонований Демократичною партією, передбачає фінансування потреб України в розмірі 39,8 млрд доларів. Початковий запит президента США Джозефа Байдена до Конгресу передбачав тільки 33 млрд доларів (20,4 млрд - на військову допомогу, 8,5 млрд - на економічну допомогу і 3 млрд - на гуманітарну допомогу).

Законопроєкт демократів не тільки зберігає в силі всі запити Байдена, а й передбачає додаткове фінансування гуманітарної та військової допомоги Україні в розмірі 3,4 млрд доларів на кожен пункт.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Нагадаємо, 9 травня президент США Джозеф Байден підписав закон про надання програми ленд-лізу для України. Новий закон дозволить значно наростити рівень військової підтримки України з боку США.

Ленд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів. Військова допомога надається без попередньої оплати; оплата за поставки проводиться після війни, або після війни повертається справна техніка та озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: