Ситуація на Донбасі: від обстрілів загинули дев’ять людей, українські бійці знищили техніку ворога

Читать на русском
Українські захисники і захисниці зі складу угруповання Об’єднаних сил відбили сьогодні 11 атак ворога.
Ілюстративне фотоканал «Дом»

На Донеччині в понеділок, 16 травня, внаслідок ворожих обстрілів загинули дев’ять мирних мешканців, шістьох людей було поранено. При цьому, українські захисники знищили в зоні ООС російський літак Су-25, зенітний ракетний комплекс «Тор», п'ять танків та іншу техніку ворога.

Про це начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Телеграмі та повідомляє прес-служба угруповання ООС.

«За 16 травня росіяни вбили 9 мирних мешканців Донеччини: 3 - у Лимані, 2 - в Авдіївці, 1 - у Мар’їнці, Клиновому, Дробишевому і Катеринівці. Ще 6 людей дістали поранення», - написав керівник ОВА.

Згідно з інфографікою, яку він оприлюднив, починаючи з 24 лютого, на Донеччині від дій російських загарбників загинули 375 і поранено 1081 житель регіону.

За словами Кириленка, наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Водночас, за даними прес-служби, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил на Донбасі знищили ворожий зенітний ракетний комплекс «Тор», п'ять танків, шість артилерійських систем (з них три РСЗВ), 12 одиниць бойової броньованої техніки та автомобіль.

«Українські захисники і захисниці зі складу угруповання Об’єднаних сил відбили сьогодні 11 атак ворога. Ще на 3 локаціях тривають бої. Наші воїни завдають рашистським загарбникам втрат у живій силі і техніці», - йдеться у повідомленні.

Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили ворожий літак Су-25 та три безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10».

Нагадаємо, що армія росії під Слов'янськом у Донецькій області поповнює втрати в особовому складі та техніці. Противник намагається відновити наступ на цьому напрямку.

Раніше в Генштабі повідомляли, що окупаційні війська російської федерації втратили близько 27 700 особового складу у війні з Україною. Збройні сили України збили 97 крилатих ракет.

Також у відомстві повідомляли, що російські окупанти зосередили свої основні зусилля на Донецькому напрямі. На Слобожанському напрямку армія Росії намагається стримувати наступ ЗСУ на північ від Харкова і запобігти їх виходу на кордон. Крім того, окупанти ведуть підготовку наступальних дій силами підрозділів, зосереджених у районі міста Ізюм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: