Українські військові підірвали залізничні мости між Рубіжним та Сєверодонецьком – Гайдай

Читать на русском
ЗСУ підірвали захоплені росіянами мости між Рубіжним та Сєверодонецьком, щоб стримати наступ окупантів на Лисичанськ та Сєверодонецьк.

Українські військові підірвали залізничні мости між Рубіжним та Сєвєродонецьком, щоб стримати наступ російських військ.

Про це повідомив керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

ЗСУ контролюють приблизно 10 відсотків території Луганської області – ГайдайЗСУ контролюють околицю Рубіжного, Лисичанськ, Сєвєродонецьк включно з містечками та селами цих громад, населений пункт Гірська громада і територію вздовж дороги Лисичанськ-Бахмут

За словами Гайдая, ворог продовжує наступати на Луганщині – бої продовжуються майже цілодобово.

«Вчора вдень орки знову штурмували Тошківку та Комишуваху. А в Борівському, що знаходиться біля Сєвєродонецька, отримали на горіхи, зазнали втрат та відступили. Окупанти зазнають значних втрат у живій силі та техніці. Рашистські підрозділи укомплектовані лише на 20%. На Попаснянському напрямку росіяни самі впоратися не можуть, тож об’єднуються з представниками приватних військових компаній. Українські захисники підірвали захоплені росіянами залізничні мости між містами Рубіжне і Сєвєродонецьк. Мета підриву – стримання наступу окупаційних сил росії на Лисичанськ і Сєвєродонецьк», – розповів Гайдай.

Нагадаємо, на думку аналітиків, росія відмовилася від великомасштабного оточення українських підрозділів на користь завершення захоплення Луганської області.

Як писало видання NYT, втрати, завдані російській армії під час її спроби форсувати річку Сіверський Донець у Луганській області, стали одними з наймасштабніших з початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: