НАТО не знижуватиме рівень військової підтримки України – глава МЗС ФРН

Читать на русском
Глави МЗС країн НАТО детально проаналізували розвиток подій в ході російського вторгнення в Україну і обговорили, яка допомога може бути надана Україні
Анналена БербокDeutsche Welle

НАТО не знижуватиме обсягів військової допомоги для України. Україна отримуватиме зброю стільки, скільки знадобиться їй для того, щоб здобути перемогу над російським агресором.

Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок за підсумками засідання міністрів закордонних справ країн Північноатлантичного альянсу в Берліні 15 травня, повідомляє німецьке видання Deutsche Welle.

Росія не хоче тягатися з НАТО – ПентагонВолодимир путін не хоче конфлікту з НАТО, оскільки якщо росія вирішить напасти на когось із членів Альянсу, це одразу змінить правила гри.

Міністр зазначила, що глави МЗС країн НАТО детально проаналізували розвиток подій в ході російського вторгнення в Україну та обговорили, яка допомога може бути надана Україні та в яких обсягах.

«Ми єдині в тому, що не маємо права послаблювати - і не будемо послаблювати - наші національні зусилля - насамперед у військовій підтримці... Ми всі усвідомлюємо, що ця війна не закінчиться так швидко» - підсумувала вона.

Нагадаємо, в НАТО планують оголосити росію прямою загрозою і закріпити цей статус в новому стратегічному документі, який буде прийнятий вже в червні 2022 року.

При цьому в Альянсі заявили, що наступ росії на територію України слабшає, в НАТО вірять в перемогу України над російськими військами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: