У кремлі пояснили, чому проти вступу України до НАТО

Читать на русском
У разі, якщо Україна вступить до НАТО, у росії нібито може виникнути територіальна суперечка з Альянсом, заявив Пєсоков.

У разі вступу України до НАТО, в росії нібито може виникнути територіальна суперечка з Альянсом, але з Фінляндією та Швецією у росії таких суперечок немає.

Про це в понеділок, 16 травня, повідомив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

«У нас немає територіальних суперечок ні з Фінляндією, ні зі Швецією. У той час як Україна потенційно могла стати членом НАТО, і тоді в росії виникла б територіальна суперечка з державою в альянсі, що несе величезні ризики для всього континенту», - сказав він.

Обережне НАТО: як Україні розвивати подальші стосунки з АльянсомЧому не варто сподыватися на будь-яку участь НАТО у захисті України, та як нашій державі змінити стратегію взаємовідносин з Альянсом - у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Пєсков при цьому зазначив, що вступ Швеції та Фінляндії до НАТО викликає у кремля занепокоєння.

«Уважно слідкуватимемо, які будуть наслідки вступу Фінляндії та Швеції до НАТО в прикладному плані з точки зору нашої безпеки, яка має бути забезпечена абсолютно безумовно», - сказав він.

Нагадаємо, Столтенберг заявив, що процес вступу Фінляндії та Швеції до НАТО піде швидко. А загрози росії говорять про її нешанування права кожної нації самої обирати майбутнє.

Раніше ЗМІ писали, що Фінляндія та Швеція планують подати свої заявки до НАТО одночасно на початку наступного тижня.

Раніше ми повідомляли, що Туреччина негативно ставиться до намірів Швеції та Фінляндії вступити до НАТО. Бо вважає скандинавські країни «притулком для терористичних організацій».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: