У Херсоні медикаментів вистачить на два тижні, в області наростає гумкриза – омбудсмен

Читать на русском
В окупованому Херсоні проблеми з медикаментами, їх вистачить лише на два тижні. У всій області гуманітарна криза.

На тимчасово окупованій території Херсонщини наростає гуманітарна криза. Зокрема є проблема з медикаментами – у Херсоні їх вистачить лише на два тижні.

Про це розповіла омбудсмен Людмила Денісова.

Нині на Херсонщині залишається близько 500 тисяч людей, а до війни було близько мільйона. Жителі області не мають можливості виїхати на підконтрольну Україні територію, пересування по області теж обмежене.

Окупаційна влада Херсонської області проситиме путіна включити регіон до складу рфОкупаційна влада Херсонської області передумала влаштовувати референдум, натомість путіна збираються попросити включити регіон до складу росії.

Крім цього, окупанти не пропускають волонтерів із гуманітарною допомогою та грабують гуманітарні вантажі.

«За повідомленням мера міста Ігоря Колихаєва, у Херсоні медикаменти закінчаться за два тижні, вже немає розчинів для крапельниць, обмаль ліків від серцево-судинних захворювань, не вистачає кисню. Значна потреба в лікарських засобах існує в усіх районах Херсонщини без винятку. У перші дні захоплення південного регіону окупанти розграбували велику кількість продовольчих мереж та аптек. Українські товари вивезли до Криму та росії», – розповіла Денісова.

В області росіяни роздають власну гуманітарку – продукти та ліки п'ятирічної давності, у яких минув термін придатності. «При цьому в обмін на них вимагають паспортні дані, списки пенсіонерів, соціальних працівників та просто людей, які проживають у тій чи іншій громаді», – додала омбудсмен.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російські окупанти хочуть провести «перепис» населення на Херсонщині, як раніше це було у тимчасово окупованому Криму у 2014 році.

В Офісі президента України запевнили, що відстежують усі рухи росіян у Херсонській області, фіксують їхні злочини, а також імена колаборантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: