У Херсонській області окупанти планують провести «перепис» населення

Читать на русском
Російські окупанти хочуть провести перепис населення у Херсонській області, як раніше це було в тимчасово окупованому Криму у 2014 році.
Getty Images

Російські окупанти хочуть провести «перепис» населення у Херсонській області, як раніше це було в тимчасово окупованому Криму у 2014 році.

Про це повідомляє уповноважена ВР України з прав людини Людмила Денісова.

Відомо, що жителі Генічеського району почали отримувати повідомлення із закликом звернутися до сільської ради із документами. При собі вони повинні мати паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дітей, пенсійне посвідчення. Також в оголошеннях вказується, що це стосуватиметься лише тих, хто має місцеву прописку.

Таким чином, окупанти планують почати «перепис» у понеділок, 16 травня, і завершити до кінця місяця.

Денісова зазначає, що таким чином росія розглядає створення на території Херсонщини так званого кримського федерального округу.

«Враховуючи те, що ідея з «референдумом» на Херсонщині провалилася, російські окупанти розглядають різні варіанти щодо «статусу» тимчасово окупованих територій, зокрема і створення так званого кримського федерального округу», – додала вона.

Нагадаємо, британська розвідка вважає, що якщо росія проведе «референдум» щодо включення Херсонської області до складу рф, то вочевидь сфабрикує результати. Однак це не дасть досягнути окупантам бажаної політичної мети в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: