Маріуполю загрожує нова гуманітарна катастрофа – радник мера

Читать на русском
Окупанти вже спричинили в Маріуполі масштабну гуманітарну катастрофу. При цьому, їхні непрофесійні дії загрожують місту новою катастрофою.
t.me/mariupolrada

У Маріуполі російські окупаційні війська намагаються створити видимість відновлення водопостачання. При цьому, їхні непрофесійні дії загрожують місту новою катастрофою.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Вода очікувано наповнила вулиці через пориви, для ремонту потужностей в окупантів немає... Система каналізації так і не запущена. Тому слідом за водою на тротуарах очікуємо вихід каналізації назовні. Також за відсутності очисних споруд, скоріш за все, окупанти дійдуть до скидання нечистот прямо в море. У підсумку в гонитві за картинкою «життя повертається» окупанти посилено штовхають Маріуполь до нової хвилі гуманітарної катастрофи», - написав Андрющенко.

Небезпечно для життя: мешканців Маріуполя закликали не пити воду із крануОкупанти повідомили про відновлення водопостачання у Маріуполі з четверга, 12 пити, проте пити її небезпечно через високу концентрацію хлору.

Згідно з його словами, в місті також частково відновлено електропостачання. Електрика з’явилась в інфраструктурних об’єктах, зокрема лікарні №2 та в «гуманітарних штабах». Але потужностей критично не вистачає, енергії достатньо здебільшого для ілюзії покращення, аніж забезпечення міста.

При цьому, окупанти вже спричинили в Маріуполі масштабну гуманітарну катастрофу. Більше двох місяців місто залишається без води, газу, електрики, зв'язку, налагодженої доставки продуктів.

Нагадаємо, що у Маріуполі до кінця року від хвороб та нестерпних умов може померти понад 10 тисяч людей.

Раніше ми повідомляли, що всі цивільні покинули «Азовсталь», залишилися тільки військові.

Окрім цього, омбудсмен розповіла про нелюдські умови утримання маріупольців, які не пройшли «фільтрацію».

Також нагадаємо, що окупанти хочуть провести у Маріуполі «референдум» про приєднання до росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: