Вибивають двері та вивозять: у Херсоні окупанти беруть у заручники мирних жителів

Читать на русском
Мешканці окупованого російськими військами Херсону, виходячи до магазину, щодня ризикують потрапити до ворожого полону.

Мешканці окупованого російськими військами Херсону, виходячи до магазину, щодня ризикують потрапити до ворожого полону.

Росіяни ходять під'їздами, вибивають двері та вивозять українців у невідомому напрямку, повідомила уповноважена Ради з прав людини Людмила Денісова.

Через соцмережі місцеві жителі відстежують пересування російських патрулів та дізнаються про місцезнаходження ворожих блокпостів на дорогах. Так, є шанс прокласти безпечний шлях до місця призначення.

У разі потрапляння на вуличну перевірку окупанти здійснюють огляд тіла на наявність татуювань, переглядають вміст телефону, машини, речей. Багато хто не проходить цю процедуру. Після цього людей відвозять у невідомому напрямку.

З перших днів окупації у соціальних мережах почали масово з'являтися повідомлення з фото та закликами про допомогу в пошуку зниклих батьків, дружин, дітей, друзів.

Херсонці, які побували в полоні та вирвалися на підконтрольну уряду України територію, розповідають про знущання та насильство, яке застосовувалося до них під час допитів.

Раніше в МЗС Британії повідомили про те, що якщо Росія проведе «референдум» щодо включення Херсонської області до складу росії, то явно сфабрикує результати. Однак це не дозволить окупантам досягти бажаної політичної мети в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: