Американські аналітики вважають, що Україна виграла битву за Харків

Читать на русском

Аналітики американського Інституту дослідження війни вважають, що Україна виграла битву за Харків.

Російські військові, ймовірно, вирішили повністю відійти зі своїх позицій навколо Харкова через українські контрнаступи та обмежену доступність підкріплень.

Про це йдеться у звіті американського Інституту дослідження війни (ISW).

Російські підрозділи загалом не намагалися втриматися проти контратакуючих українських сил протягом останніх кількох днів, за деякими винятками.

«Таким чином, видається, що Україна виграла битву за Харків. Українські війська перешкодили російським військам оточити, не кажучи вже про захоплення Харкова, а потім вигнали їх з міста, як це робили російські війська, які намагалися захопити Київ», - вважають аналітики.

У звіті сказано, що українські війська, ймовірно, намагатимуться порушити принаймні найзахідніші наземні лінії комунікації між Білгородом та російськими силами, зосередженими навколо Ізюма.

«Російські війська продовжували відводити підрозділи з околиць Харкова. Український Генштаб вперше повідомив, що російські війська зосередилися на забезпеченні відведення підрозділів, розташованих навколо Харкова 13 травня. Російське командування також, ймовірно, надає пріоритет виведенню російських військ над виведенням своїх довірених осіб», - пишуть аналітики.

Нагадаємо, раніше в ISW писали, що російська армія могла вимушено відмовитися від зусиль щодо широкого оточення українських військ на лінії Ізюм-Слов'янськ-Дебальцеве на користь дрібнішого оточення Сєвєродонецька та Лисичанська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: