У військовій техніці рф знаходять деталі від посудомийних машин і холодильників – міністр торгівлі США

Читать на русском
У військовій техніці росії знаходять деталі від посудомийних машин та холодильників. Ймовірно, це наслідки західних санкцій - так рф замінює недоступні компоненти.

В умовах заборони на продаж західних технологій росія змушена використовувати чіпи від посудомийних машин та холодильників у деякій військовій техніці.

Про це під час слухань у Сенаті заявила міністр торгівлі США Джина Раймондо, передає Washington Post.

«У нас є повідомлення від українців, що коли вони знаходять російську військову техніку на землі, вона заповнена напівпровідниками, які вони дістали з посудомийних машин і холодильників», – сказала Раймондо.

За даними міністра, з моменту запровадження санкцій наприкінці лютого експорт технологій із США до росії скоротився майже на 70%.

«Наш підхід полягав у тому, щоб позбавити росію технологій — технологій, які підірвали б її здатність продовжувати військову операцію. І це саме те, що ми робимо», – додала вона.

Прессекретар міністерства уточнив, що історію про напівпровідники отримали від українських офіційних осіб: вони розповіли, що коли розкривали захоплені російські танки, то виявили там деталі холодильників, комерційного та промислового обладнання, які, мабуть, замінюють недоступні компоненти.

Видання зазначає, що комп'ютерні чіпи, також відомі як напівпровідники, – це «мізки», що управляють найсучаснішою електронікою, від побутової техніки до винищувачів. Росія виробляє мало своїх чіпів, історично покладаючись на імпорт азіатських та західних компаній.

Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомляла, що заводи-виробники зенітно-ракетних комплексів у росії зупиняють роботу. Для виробництва не вистачає іноземних деталей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: