ЄС виділить ще 500 млн євро військової допомоги Україні

Читать на русском
ЄС виділить Україні ще 500 млн євро на закупівлю важкого озброєння – бронетехніки, танків, важкої артилерії, боєприпасів.
theglobalfrontier.com

Європейський союз надасть Україні ще один транш військової допомоги на 500 млн євро. Кошти буде направлено на закупівлю важкого озброєння.

Про це перед зустріччю міністрів G7 у Німеччині заявив верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель.

Скільки європейців підтримують надання допомоги Україні та її членство в ЄС – результати опитуванняПонад 60 відсотків європейців погоджуються, що Україна має вступити до ЄС, коли буде готова.

«Більш підтримки України, зокрема військової. Я оголошу, що ми, Європейський Союз, надамо новий транш у розмірі ще 500 мільйонів на підтримку Збройних сил України. Загалом це становитиме близько двох мільярдів євро. Новий імпульс для воєнної підтримки», – заявив Боррель.

За його словами, кошти будуть спрямовані на закупівлю тяжкого озброєння: бронетехніки, танків, тяжкої артилерії, боєприпасів.

Боррель також висловив упевненість у тому, що у понеділок міністри зможуть домовитися щодо шостого пакету санкцій проти росії.

Нагадаємо, Євросоюз надасть Україні другий транш макрофінансової допомоги до 20 травня.

11 травня Палата представників США схвалила пакет допомоги, який передбачає підтримку України на загальну суму близько 40 млрд доларів.

Проте вчора сенатор Ренд Пол спробував заблокувати законопроєкт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: