Мер Дніпра анонсував дерусифікацію десятків вулиць міста

Читать на русском
Філатов повідомив, що у списку вже близько 20-25 вулиць. Сесія відбудеться у середу 20 квітня.

Мер Дніпра Борис Філатов розповів, що у місті дуже багато вулиць, що мають назви, пов'язані з країною-агресором, які треба перейменувати.

Про це Філатов повідомив в ефірі телеканалу ДніпроTV.

Згідно з його словами, наразі по всій країні йде масова дерусифікація. Дніпро також відмовлятиметься від російських географічних назв.

«Знаєте у чому проблема? Коли ми підняли кількість вулиць, їхня така кількість, що у нас навіть нових найменувань немає. Їх просто десятки – всякі Барнаульські, Абхазькі… Це просто список. Скажу одразу, ми всі й не встигнемо перейменувати на цій сесії», - зазначив мер.

Філатов повідомив, що у списку вже близько 20-25 вулиць. Сесія відбудеться у середу 20 квітня. За його словами, депутати зберуться не в мерії через ризик обстрілу.

Варто зазначити, що в Ужгороді також перейменують 58 вулиць, які носять назви російських діячів.

Нагадаємо, що Київська міська рада сьогодні перейменувала колишній сквер дружби між Києвом та Москвою на сквер Героїв Маріуполя.

Також, кілька днів тому голова КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський запропонував столичній владі перейменувати п'ять станцій. При цьому, у Київраді цю ініціативу підтримали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: