Кличко розповів, як хочуть перейменувати Арку дружби народів у Києві

Читать на русском
Арку дружби народів у Києві хочуть перейменувати на Арку свободи українського народу. Кличко передав проєкт рішення до Київради.

Арку дружби народів у Києві перейменують на Арку свободи українського народу та підсвітять кольором українського прапора.

Про це розповів столичний мер Віталій Кличко.

Сьогодні у Києві демонтують бронзову скульптуру двох робітників, яка була встановлена у 1982 році «на ознаменування возз'єднання України з росією». Коли скульптуру намагалися підняти краном, у російського робітника відпала голова.

Другу скульптурну композицію, встановлену поруч, за словами Кличка, закриють оздоблювальними матеріалами і також розберуть. Але це займе більше часу.

«Арку ж із титанових листів перейменуємо – старі символи набувають нового значення! І підсвітимо її кольором українського прапора. Я підписав та представлю проєкт рішення, який Київрада розгляне на найближчому засіданні. Про перейменування арки на Арку свободи українського народу», – повідомив Кличко.

Загалом, розповів мер, у Києві демонтують ще близько 60 пам'ятників, барельєфів, знаків, пов'язаних із СРСР та росією. Також на перейменування складено список із понад 460 вулиць та об'єктів.

Нагадаємо, голова КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський запропонував столичній владі перейменувати п'ять станцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: