У Кабміні пояснили, як вплине нафтове ембарго на війну в Україні

Читать на русском
Ембарго на газ та нафту з росії не зможе миттєво зупинити її агресію проти України, але значно уповільнить фінансування війни.

Ембарго на газ та нафту з росії не зможе миттєво зупинити її агресію проти України, але значно уповільнить фінансування війни.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі канадського телеканалу CBC News.

Нафтове ембарго проти росії стає все ближче і реальніше – ЗМІЗвичайно, залишається відкритим ряд питань, наприклад, перехідний період. Однак основні блокувальники вже зняли свої заперечення проти ембарго

«Це не зупинить вторгнення миттєво, але це допоможе нам боротися з ворогом, який ставатиме дедалі слабшим, і згодом у нього не буде коштів для фінансування злочинів і цієї війни», - заявив глава уряду.

Він також подякував Канаді за те, що країна однією з перших запровадила ембарго на російські газ та нафту. Він закликав європейські країни наслідувати приклад Канади і позбавити Росії коштів на фінансування війни.

Раніше влада Угорщини заявила про те, що план Європейського союзу щодо повної заборони на російську нафту не виправдовує очікувань, оскільки він загрожує енергетичній безпеці країни.

4 травня стало відомо, що ЄС може відмовитись від російської нафти протягом півроку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: