У Сенаті США запропонували направити російські активи на допомогу Україні – Axios

Читать на русском
До Сенату США внесуть двопартійний законопроєкт – кошти від заморожених російських активів хочуть направити до Українського фонду допомоги.

Сенатори Майкл Беннет (демократ від штату Колорадо) та Роб Портман (республіканець від штату Огайо) вносять законопро’кт, який передбачає перерозподіл заблокованих російських активів на допомогу українським біженцям та відновлення України.

Про це стало відомо виданню Axios.

У США обговорюють законопроєкт для блокування золотого запасу росії, мова про 132 млрд доларів – AxiosСША можуть заморозити 132 млрд доларів золотого запасу росії. Цього тижня сенатори та міністр фінансів обговорюватимуть відповідний законопроєкт.

Двопартійний законопроєкт отримав назву «Закон про допомогу Україні». Кошти від заморожених російських активів хочуть направляти до Українського фонду допомоги. Гроші використатимуть для підтримки українських біженців, відновлення України та інших зусиль.

Фонд керуватиметься Державним департаментом у консультації з Агентством США з міжнародного розвитку.

«Зараз Україна переживає найгіршу кризу з біженцями з часів Другої світової війни – їм потрібна наша допомога», – сказав сенатор Роб Портман.

«Один із способів допомогти – це перейти від заморожування активів російських олігархів та заможних громадян до конфіскації їх активів та надання цих коштів народу України для допомоги у поточній гуманітарній діяльності», – додав він.

Нагадаємо, в Євросоюзі також обговорюють можливість використання активів російських магнатів, які потрапили під санкції, для фінансування відновлення України після війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: