Росію слід змусити сплатити Україні компенсації – Дуда

Читать на русском
Росія може відмовитись сплачувати компенсації Україні, але її потрібно змусити відшкодувати збитки за руйнування.

Росія може відмовитись сплачувати компенсації Україні, але її потрібно змусити відшкодувати збитки за руйнування.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час робочого візиту до Естонії, де зустрівся із колегою Аларом Карісом, пише TVN24.

«Ми глибоко віримо, що міжнародне співтовариство... змусить росію до сплати контрибуції на відновлення того, що було зруйноване в Україні», - заявив Дуда.

Раніше ми повідомляли, що російського посла в Польщі Сергія Андрєєва облили червоною фарбою, коли він намагався покласти квіти на військовому меморіальному цвинтарі радянських солдатів у Варшаві.

На цвинтарі зібралися люди, які скандували «Фашисти!». Фарбою дісталося також й дружині посла та групі російських дипломатів. Після інциденту посол виїхав у супроводі поліції.

У міністерстві закордонних справ росії прокоментували прикрий інцидент. За словами Марії Захарової, «напад на посла відбиває курс Заходу на реінкарнацію фашизму» і таким чином «шанувальники неонацизму знову оголили своє криваве обличчя.

Нагадаємо, прем'єр Польщі заявив про те, що путін небезпечніший, ніж Гітлер і Сталін. Його ідеологія має бути повністю викорінена, а в росії слід провести «депутинізацію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: