У Польщі продовжили безкоштовний проїзд у поїздах для українців

Читать на русском
Українським біженцям, які під час війни перебувають у Польщі, продовжили можливість безкоштовного проїзду у поїздах до 31 травня.
wikipedia.org

Українським біженцям, які під час війни перебувають у Польщі, продовжили можливість безкоштовного проїзду у поїздах до 31 травня.

Про це повідомляє сайт PKP Intercity.

Зауважують, що загальні правила проїзду не змінилися. Як і раніше, без оплати за проїзд їздити потягами польської залізниці зможуть жінки, діти віком до 18 років, чоловіки та жінки з інвалідністю незалежно від віку, а також всі люди старші за 60 років.

Право безкоштовного проїзду надається виключно тим, хто перетнув кордон Польщі, починаючи з 24 лютого 2022 року.

У МВФ заявили, що великий потік біженців з України може стати позитивом для ЄвропиВ середньостроковій перспективі українці можуть допомогти в подоланні нестачі робочої сили в Європі.

Щоб користуватися потягами PKP Intercity, українські біженці мають взяти безкоштовний квиток у касі або у кондуктора. При цьому треба пред'явити закордонний паспорт, де має стояти штамп про дату перетину кордону або інший документ, що посвідчує особу: внутрішній український паспорт, водійське посвідчення, студентський квиток.

Але якщо у касі ви показуєте не закордонний паспорт, а інший документ, тоді потрібно надати підтвердження про отримання номера PESEL з поміткою UKR або пред'явити квиток (паперовий або в смартфоні) на потяг з України до Польщі (з іменем та прізвищем пасажира).

Нагадаємо, Німеччина планує суттєво збільшити соціальні виплати біженцям із України. Такий урядовий проект незабаром розгляне Бундестаг.

Крім цього, адміністрація Джо Байдена оголосила про нову програму Єдність для України, яка спростить в'їзд для українців, які бажають потрапити на територію США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: