У держдумі заявили, що у росії немає підстав для загальної мобілізації

Читать на русском
У російській держдумі заявили, що у них немає підстав для оголошення мобілізації. І такі чутки поширюють, аби посіяти панічні настрої серед населення.

Заступник голови комітету держдуми з оборони Юрій Швиткін заявив, що у росії немає підстав для оголошення загальної мобілізації.

Про це повідомляє російський «Інтерфакс».

Мобілізадниця. Колонка Леоніда ШвецяМасова мобілізація означатиме визнання війни війною, а недопущення війни – це один із наріжних каменів кремлівської пропаганди. Адже зараз в Україні російські війська проводять як би антивоєнну спецоперацію.

«Підстав для поширеної інформації про загальну мобілізацію, що нібито готується в росії, немає ні зараз, ні в майбутньому», – сказав Швиткін.

За його словами, «дані чутки з'являються з посиланням на іноземні джерела з метою посіяти деяку плутанину, панічні настрої серед населення».

Нагадаємо, як повідомляв начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов, у росії готуються до оголошення мобілізації на 9 травня.

У кремлі назвали цю інформацію «нісенітницею».

У той же час, на думку Олексія Арестовича, оголошення мобілізації в рф буде Україні тільки в плюс, тому що такий крок зробить революцію в росії неминучою.

Крім того, телеканал CNN із посиланням на джерела повідомляв, що путін на тлі численних невдач російських військ та великих втрат може 9 травня офіційно оголосити Україні війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: