Росіяни поширюють фейк, що керівництво ЗСУ начебто «приховує» інформацію про загиблих воїнів

Читать на русском
Російські медіа поширили тезу, що  начеьтбо керівництво ЗСУ хоче закрити інформацію про вбитих українських військових.
Ілюстративне фотоАрміяInform

Кремлівські пропагандисти країни-агресора розпочали дезінформаційну кампанію про «приховування» керівництвом Збройних сил України відомостей стосовно загиблих українських захисників.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

Згідно з даними Центру, російські медіа поширили тезу, що «керівництво ЗСУ хоче закрити інформацію про вбитих українських військови. А спроба з’ясувати їхню долю може розцінюватися як привід для кримінального переслідування».

Засоби масової інформації країни-агресора заявляють, що нібито «навіть листування з товаришами або командиром може стати приводом для кримінальної справи».

За версією пропагандистів, причиною такої «заборони» є «велика кількість полонених, вбитих та поранених військових, що може призвести до протестів їхніх родичів».

Центр протидії дезінформації наголошує: такі тези російських медіа є неправдивими і мають на меті лише збурення протестів серед українців та дестабілізацію ситуації в країні.

Водночас, від початку війни до Міністерства внутрішніх справ України надійшло близько 32 тисяч звернень щодо розшуку російських солдатів від їхніх родичів, про що поінформувало керівництво МВС.

Нагадаємо, що російські пропагандисти поширюють фейк про «трудову мобілізацію» на Харківщині.

Напередодні українці почали масово отримувати електронні листи з вірусом про хімічну атаку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: