СБУ заявила про запобігання теракту у Запоріжжі

Читать на русском
У Запоріжжі чоловік спланував вибух у місці масового скупчення людей у центрі міста та сам виготовив вибуховий пристрій.

Співробітники Служби безпеки запобігли теракту в Запоріжжі та затримали його виконавця. Чоловік хотів улаштувати вибух у центрі міста.

Про це 12 травня повідомила прессслужба відомства.

Затхлі консерви: чому важливо позбутися закладок «русского мира»Настав час розкривати затхлі кремлівські території-консерви. Чому це важливо робити вже зараз, та як це допоможе Україні перемогти у війні з Росією – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Зловмисником виявився мешканець Дніпра, 1966 року народження.

За даними СБУ, він хотів «посіяти хаос та паніку у Запоріжжі». Для цього чоловік спланував вибух у місці масового скупчення людей у ​​центрі міста та сам виготовив вибуховий пристрій.

Для посилення ефекту затриманий начинив його цвяхами та болтами, а також замаскував під милицю.

Слідство стверджує, що чоловік намагався заплутати сліди і за два дні до запланованої дати теракту прибув до Запоріжжя із західного регіону. Його затримали у «підпільному» будинку, а вибухівку знешкодили.

«Наразі тривають слідчо-оперативні дії, затриманий дає свідчення. Відпрацьовується версія причетності російських спецслужб до підготовки злочину», - додали у СБУ.

Нагадаємо, у Запоріжжі затримали російського льотчика-шпигуна, який заїхав до України як «консерва».

Сьогодні вдень російські окупанти запустили ракету по Запоріжжю, що горить приватна будівля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: