Канал CNN показав відео, як російські військові вбивають двох мирних жителів на околиці Києва

Читать на русском
Російські військові вбили двох беззбройних мирних жителів на околиці Києва 16 березня – телеканал CNN оприлюднив відео.
edition.cnn.com

Американський телеканал CNN опублікував відео, як російські військові застрелили двох беззбройних мирних жителів на околиці Києва. Інцидент, який українська прокуратура розслідує як воєнний злочин, стався 16 березня 2022 року.

Жертвами злочину стали власник автосалону під Києвом, а також людина, яка там працювала охоронцем.

Відео змонтовано з кількох камер видогляду, звуку немає.

Surveillance video shows Russian forces shooting civiliansCNN

Кадри показують, як кілька російських військових намагаються проникнути в приміщення автосалону, стріляючи по замках та розбиваючи шибки. До них із піднятими руками виходить власник, його обшукують. Потім підходить другий чоловік, його також обшукують.

Після розмови солдати відвертаються, і двоє цивільних починають повертатися до свого вартового посту. Потім принаймні двоє солдатів підходять до чоловіків ззаду та відкривають вогонь. Обидва цивільні падають на землю.

Після, як свідчить відео, військові обшукують та грабують підприємство. Другий чоловік був ще живий відразу після інциденту, він зміг підвестися і повернутися до охоронного посту, де пізніше помер від втрати крові.

Нагадаємо, у правозахисній організації Amnesty International заявили, що російські військові мають постати перед судом за воєнні злочини, скоєні на Київщині.

Міністр оборони Британії Бен Уоллес порівняв дії путіна та його оточення з нацистами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: