Німеччина затягує передачу Україні самохідних зенітних установок Gepard – Welt

Читать на русском
Глава Міноборони ФРН пообіцяла українському уряду важке озброєння, в тому числі ЗСУ Gepard, але не уточнила, що Києву доведеться самостійно замовляти його
СЗУ GepardВікіпедія

Німеччина затягує передачу Україні важкого озброєння для потреб українських Збройних сил. Зокрема, зриваються терміни надання самохідних зенітних установок Gepard. Всьому виною непорозуміння між Урядами країн.

Про це повідомило німецьке видання Welt.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Так, за даними видання, міністр оборони Німеччини Христина Ламбрехт пообіцяла українському уряду важке озброєння, в тому числі СЗУ Gepard, але не уточнила, що Києву доведеться самостійно замовляти озброєння у компанії-виробника Krauss-Maffei Wegmann (KMW). Ламбрехт заявила, що поставки будуть відбуватися безпосередньо від німецького уряду, а це виявилося не так.

Буквально через день після того, як було оголошено про передачу Україні озброєння, Ламбрехт несподівано заявила, що це - контракт між Україною і компаніями, а уряд ФРН тільки давав на цей контракт дозвіл. У підсумку точних термінів поставки СЗУ в Україні все ще немає.

Нагадаємо, 10 травня в Німеччині заявили, що поставлять Україні зенітні самохідні артилерійські установки Gepard після того, як домовляться з іншими країнами про постачання снарядів до них.

При цьому ЗМІ повідомляли, що Бразилія готова продати Україні сотні тисяч снарядів для німецьких установок Gepard.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: