У МЗС ФРН уточнили, коли Україна отримає зенітні установки Gepard

Читать на русском
Анналена Бербок повідомила, що Німеччина поставить Україні зенітні самохідні артилерійські установки Гепард.
фото альянс / дпа | Карстен Редер

Німеччина поставить Україні зенітні самохідні артилерійські установки «Гепард» після того, як домовиться з іншими країнами про постачання снарядів до них.

Про це повідомила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві у вівторок, 10 травня.

Закон про ленд-ліз для України підписано: реакція соцмережРеакція соцмереж на підписання Джо Байденом закону про ленд-ліз для України. Завдяки закону військова допомога надходитиме Україні швидше.

«Ми вже поставили 16 млн снарядів, тисячі набоїв, «Стінгери» та «Стрілу». Але також інші засоби, медичні препарати. Ми говорили про броньовані машини. Але, наприклад, щодо «Гепардів». Ми можемо їх постачати, але ми не маємо для них снарядів... Ми намагаємося зараз знайти снаряди у тих країн, які їх можуть постачати для «Гепардів». Наступним кроком будуть наступні танки, гаубиці», – сказала Бербок.

Вона додала, що уряд Німеччини працює з німецькими підприємствами над тим, щоб Україна отримувала найсучасніше озброєння.

«Ми посилено підтримуватимемо вашу країну і у військовому плані. Це означає, що до того, що ми вже постачали, ми за кілька днів розпочнемо підготовку українських солдатів, навчання користуванню пересувними гаубицями», - додала Бербок.

Нагадаємо, Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння. У квітні стало відомо, що Німеччина відправить в Україну зенітні установки Gepard. Однак через те, що до них надто малий запас снарядів, Київ їх отримає не раніше ніж за літо.

Згодом ЗМІ повідомляли, що Бразилія готова продати Україні сотні тисяч снарядів для німецьких установок Gepard.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: