Армія рф не припиняє наступ: у Генштабі назвали найгарячіші точки

Читать на русском
Армія росії веде наступ на Лиманському, Сєверодонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках.

Росія продовжує вести наступ у Східній операційній зоні, зокрема, на Донецькому, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках. Окупанти також намагаються відновити наступ на Барвінкове та Слов'янськ.

Про це повідомили у Генштабі сьогодні вранці, 12 травня.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках армія Білорусі продовжує виконувати завдання щодо посилення українсько-білоруського кордону у Брестській та Гомельській областях.

На пунктах пропуску та у прикордонних районах Брянської та Курської областей знаходяться посилені наряди прикордонної служби ФСБ, а також підрозділи російської армії. Окупанти також здійснили артилерійські обстріли населених пунктів у Городнянському районі Чернігівської області та завдали авіаційного удару по населеному пункту у Шосткінському районі Сумської області.

Війна в Україні: експерт розповів про те, як російська армія використовує навички ІДІЛРосійська армія під час війни в Україні використала деяку тактику терористів ІДІЛ, про це написав професор Дохійського інституту Омар Ашур.

На Слобожанському напрямку противник здійснює перегрупування військ, щоб не допустити просування ЗСУ до державного кордону. У районах на північ від Харкова ворог обстрілює з артилерії підрозділи наших військ з метою завдання втрат у живій силі, озброєнні та військовій техніці.

На Слов'янському напрямку окупанти здійснюють перегрупування військ для відновлення наступу на Барвінкове та Слов'янськ.

«З метою доукомплектування постраждалих підрозділів та логістичного забезпечення угруповання військ противник перемістив у певний район близько 300 одиниць озброєння та військової техніки», – зазначили у Генштабі.

На Донецькому напрямку підрозділи супротивника намагаються розвинути наступальні дії на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямах. Основним завданням залишається встановлення повного контролю над Рубіжним, захоплення Лимана та Сєверодонецька.

На Лиманському напрямку ворог форсував річку Сіверський Донець для введення основних сил та проведення наступу. У напрямку Сіверськ веде наступ у бік Зеленої Долини і Новоселівки.

З території росії у напрямку Кремінної окупанти перекинули техніку понтонно-мостового парку.

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде наступ у напрямку Кудряшівки, Сєвєродонецька, має частковий успіх.

На Бахмутському напрямку ворог веде штурмові дії у напрямку Первомайська, Камишевахи, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському напрямку противник веде штурмові дії у напрямку Новобахмутівки та Новокалинового.

На Курахівському напрямку ворог наступає у напрямах Степове – Новомихайлівка, Славне – Новомихайлівка та Олександрівка – Мар'їнка. Продовжуються бойові дії.

Путін готується до затяжної війни в Україні – голова розвідки СШАУ розвідці США вважають, що путін готується до тривалого конфлікту в Україні. Крім того, росія хоче розширити сухопутний міст у Придністров'я.

У Маріуполі російська армія, як і раніше, зосереджена на блокуванні та спробах знищення наших підрозділів у районі заводу «Азовсталь».

На Запорізькому напрямку ворог обстрілював підрозділи українських військ із ствольної артилерії великої потужності та реактивних систем залпового вогню.

На Южнобузькому та Таврійському напрямах противник намагається покращити своє тактичне становище.

На Миколаївському та Криворізькому напрямках ворог продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ. Крім того, в районі Нової Каховки ворог здійснює підготовку інженерних підрозділів до наведення понтонно-мостових переправ.

На Таврійському напрямку російські війська робили поповнення запасів та демонстраційні дії з метою сковування дій наших військ. На Бессарабському напрямку ситуація істотних змін не зазнала.

На Донбасі українські військові минулої доби відбили 9 атак ворога, знищили 8 танків, 6 одиниць бойової броньованої техніки, 5 автомобілів та одну зенітну установку противника.

Нагадаємо, напередодні аналітики ISW повідомляли, що український контрнаступ на північ від Харкова продовжує успішно відтісняти російські війська до кордону. ЗСУ вже наблизилися до українсько-російського кордону близько 10 кілометрів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: