Окупанти намагаються не допустити просування ЗСУ до держкордону в Харківській області – Генштаб

Читать на русском
Росія продовжує наступ на сході. За добу на Донбасі було відбито 12 атак окупаційної армії.

Російська армія продовжує наступ у Східній операційній зоні. Найбільша активність окупантів спостерігалася на Слобожанському та Донецькому напрямках. Зокрема, на Слобожанському напрямку ворог зосередив зусилля на тому, щоб не допустити подальшого просування українських військ у напрямку державного кордону.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація залишається без істотних змін.

На Ізюмському напрямку угруповання російських військ зосереджує основні зусилля на нанесенні вогневого ураження нашим підрозділам.

На Донецькому напрямку російська армія зосередилася на продовженні наступальних дій з метою взяття під повний контроль міста Рубіжне, захоплення населених пунктів Лиман та Сєверодонецьк. Також не припиняються штурмові дії на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдіївському, Курахівському напрямах за підтримки підрозділів ствольної та реактивної артилерії.

У Маріуполі ворог блокує наші підрозділи в районі заводу «Азовсталь»: там продовжуються штурмові дії за підтримки вогню артилерії, наносяться ракетно-бомбові удари.

Не поширюйте надмірні емоції: Зеленський закликав не тиснути на ЗСУ очікуванням щоденних перемогЗбройні Сили України роблять усе для звільнення міст і людей. Зеленський просить не очікувати від бійців щотижневих і щоденних перемог на полі бою.

На Южнобузькому та Таврійському напрямах підрозділи супротивника намагаються покращити своє тактичне становище.

На Миколаївському напрямку ворог продовжує обстрілювати позиції українських військ.

На Криворізькому напрямку противник здійснював обстріл підрозділів наших військ із застосуванням артилерії. Щоб закріпитися на захопленій території окупанти проводять інженерні роботи та створення нових позицій у районах населених пунктів Брускінське та Велика Олександрівка.

На Таврійському напрямі проводяться демонстративні дії з метою сковування дій підрозділів Сил оборони.

На Бессарабському напрямку ситуація у Придністровському регіоні Молдови залишається напруженою. Підрозділи оперативної групи російських військ продовжують перебувати у бойовій готовності «Повна».

За минулу добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ було уражено чотири БПЛА типу Орлан-10. Крім того, однією з бригад десантно-штурмових військ ЗСУ було знищено один вертоліт Мі-24.

На території Донецької та Луганської областей ЗСУ за минулу добу відбили 12 атак ворога, знищили 12 танків, 4 артилерійські системи, 19 одиниць бойової броньованої техніки, 7 автомобілів та 2 одиниці спеціальної інженерної техніки супротивника.

Нагадаємо, Збройні сили України звільнили від окупаційних військ населені пункти Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак у Харківській області.

На Південному напрямку українські військові знищили близько 80 російських окупантів та 12 одиниць техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: