У МЗС Австрії виступили проти членства України в Європейському Союзі

Читать на русском
Більш того, глава МЗС Австрії Шелленберг дозволив собі висловлювання про те, що Україні взагалі не повинна ставати членом ЄС
Близький друг Курца і симпатик путіна, Олександр ШалленбергAP Photo

Україна не повинна бути членом Європейського Союзу, і їй не можна пропонувати статус кандидата в червні 2022 року, як планує зробити Європейська комісія.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг під час виступу на 14 саміті медіа Європи в Лех-ам-Арльберзі, повідомляє Європейська правда.

Свою ворожу позицію австрійський міністр виправдовує тим, що держави Західних Балкан нібито пройшли довший шлях до членства в ЄС. Щоправда, Шалленберг при цьому скромно забув згадати, що ці держави не зіткнулися з тим, що їм доводиться воювати з незрівнянно більшою державою, відстоюючи свої європейські прагнення.

Унікальна ситуація, в якій можливо все: експерти оцінили ймовірність вступу України до ЄСПолітологи розповіли, чи дійсно Україна зараз отримала шанс на вступ до Європейського Союзу.

Більш того, Шалленберг дозволив собі висловлювання про те, що Україна взагалі не повинна ставати членом ЄС. Він виступає за інші моделі для інтеграції України, ніж вступ до ЄС, приєднання до єдиної економічної зони ЄС або просто збереження чинного рівня Угоди про асоціацію.

Олександр Шалленберг був главою МЗС в уряді проросійського канцлера Австрії Себастьяна Курца; цей друг путіна змушений був покинути пост через корупційний скандал. На своє місце Курц зажадав призначити свого близького друга Шалленберга, який також відрізняється впевненою проросійською позицією. В основному, через це Шалленберг пробув на посаді канцлера трохи понад два місяці, і був змінений Карлом Нехаммером, після чого повернувся до посади глави МЗС.

Нагадаємо, 18 квітня Україна відправила Європейській комісії першу частину анкети, необхідної для отримання статусу кандидата на членство в ЄС.

Європейська комісія планує надати висновок про членство України в Європейському Союзі вже влітку 2022 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: