Австрія виступила проти членства України в ЄС: в МЗС відреагували

Читать на русском
У МЗС нагадали, що український народ платить занадто високу ціну за помилки багатьох європейських урядів і що їхнє необ’єктивне сприйняття реальності вже призвело до політичного та економічного послаблення Європи.
24 Канал

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг заявив про те, що Україні не варто вступати до ЄС. Речник українського МЗС Олег Ніколенко заявив про недалекоглядність деяких країн-засновників Союзу.

Про це прес-секретар відомства розповів українським ЗМІ, повідомляє Європейська правда.

«Розчаровані висловлюваннями федерального міністра закордонних справ Австрії про європейське майбутнє України. Вважаємо їх стратегічно недалекоглядними та такими, що не відповідають інтересам об’єднаної Європи», - сказав він.

Згідно зі словами речника, такі висловлювання також ігнорують той факт, що переважна більшість населення країн-засновників ЄС підтримує членство України.

Унікальна ситуація, в якій можливо все: експерти оцінили ймовірність вступу України до ЄСПолітологи розповіли, чи дійсно Україна зараз отримала шанс на вступ до Європейського Союзу.

Він нагадав слова міністра Дмитра Кулеби, що український народ платить занадто високу ціну за помилки багатьох європейських урядів і що їхнє необ’єктивне сприйняття реальності вже призвело до політичного та економічного послаблення Європи.

«Схоже, нинішньої війни, жертв та руйнувань їм замало. Продовжувати під різними приводами відкладати в часі членство України в ЄС або шукати йому альтернативу означає потурати агресивним планам путіна та гальмувати зміцнення Євросоюзу шляхом долучення можливостей України», - зазначив Ніколенко.

Також прессекретар МЗС зауважив, що під час війни проти росії, Україна стала форпостом захисту безпеки ЄС, європейської свободи та цінностей.

«Україна має всі підстави вимагати об'єктивного визнання її заслуг та стратегічної ролі для ЄС. Завдяки незламній волі та сміливості президента України та українського народу Європа може сьогодні жити в мирі. Без перебільшень наша держава стала форпостом захисту безпеки ЄС, європейської свободи та європейських цінностей», - наголосили в МЗС.

Варто зазначити, Шалленберг вважає, що Україна не повинна отримати статус кандидата у червні, оскільки держави Західних Балкан проходили значно довший шлях під час цього процесу. Він зауважив, що наша країна, нібито, повинна знайти для себе «інший шлях», аніж повне членство. Як він відзначив, повинні бути інші моделі, ніж вступ України до Союзу.

Нагадаємо, що 18 квітня Україна відправила Європейській комісії першу частину анкети, необхідної для отримання статусу кандидата на членство в ЄС.

Європейська комісія планує надати висновок про членство України в Європейському Союзі вже влітку 2022 року.

Раніше ми повідомляли, що Австрія відмовилася підтримувати газове ембарго проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: