Окупанти в Херсоні влаштовують військових у порожніх квартирах, збільшують кількість блокпостів та патрулів – ГУР

Читать на русском
В окупованому Херсоні шукають порожні квартири, щоби розміщувати там російських військових. Місцевих жителів переконують у необхідності прийняти реальність та працювати під керівництвом окупаційної влади.

Російські окупанти в Херсоні шукають порожні квартири, де планують розміщувати своїх військових. У місті також збільшується кількість блокпостів та пересувних патрулів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«В окупованому Херсоні рашисти намагаються навести «російський порядок», спрямований на підтримання окупаційного режиму. Від голів ОСББ мікрорайонів «Таврійський» та «Житлоселище» вимагаються списки порожніх квартир. В них планується розміщення російських військовослужбовців та співробітників спецслужб. Також збільшується кількість блокпостів та пересувних патрулів», – йдеться у повідомленні.

У росії заявили, що планують окупувати весь Донбас та південь УкраїниУ росії заявили, що хочуть окупувати весь Донбас, а також південь України, щоб забезпечити сухопутний коридор до Криму.

За інформацією розвідки, місцевих жителів переконують у тому, що просування ЗСУ у бік Херсона не буде, а тому потрібно «прийняти цю реальність та працювати під керівництвом нової влади».

Крім того, в Херсоні нещодавно був ватажок «ДНР» Денис Пушилін. У розвідці його прибуття пов'язують із організацією антиукраїнських провокацій до 9 травня та вирішенням питання «зміни статусу» Херсона.

Раніше омбудсмен Людмила Денісова розповідала, як російські окупанти змушують підприємців на захоплених територіях перереєструвати бізнес у новій «податковій інспекції», а у разі відмови проводять примусову «націоналізацію» їхнього бізнесу та автомобілів.

Нагадаємо, за інформацією української розвідки, росія розглядає можливість включення захоплених територій півдня України до складу тимчасово окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: