Російські запаси високоточних боєприпасів сильно виснажені – британська розвідка

Читать на русском
У росії сильно виснажилися запаси високоточних боєприпасів, через що вона змушена використовувати застарілі і менш надійні.

Оскільки війна в Україні триває довше, ніж розраховувала росія, запаси високоточних боєприпасів, ймовірно, виснажені.

Про це йдеться у новому розвідувальному звіті Міністерства оборони Британії.

З 24 лютого росія витрачає на війну 900 млн доларів щодня – аналітикЦифри витрат не враховують вплив санкцій, які завдають російській економіці масштабних збитків. У довгостроковому відношенні ці санкції можуть відкинути росію на 30 років

У Міноборони нагадали, що на початку вторгнення росія публічно говорила про свою здатність завдавати точкових ударів та обмежувати побічну шкоду.

«Однак, оскільки конфлікт триває понад довоєнні очікування росії, російські запаси високоточних боєприпасів, ймовірно, виснажені. Це змушує використовувати доступні, але застарілі боєприпаси, які менш надійні, менш точні та легше перехоплюються. Росії, швидше за все, буде важко замінити вже витрачену високоточну зброю», – йдеться у повідомленні.

У британському Міноборони зазначили, що війна в Україні виявила недоліки росії у її здатності завдавати великомасштабних високоточних ударів.

Нагадаємо, раніше видання Financial Times писало про те, що у росії виникли проблеми із поповненням запасів високоточних ракет.

У Міноборони України повідомляли, що російські війська відстріляли по Україні вже половину свого запасу ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: