Шмигаль розповів, чи дозволять чоловікам виїжджати за кордон під час війни

Читать на русском
Чоловікам не планують дозволяти залишати Україну під час війни, розповів прем'єр Денис Шмигаль.

Чоловікам не планують дозволяти виїзд із України під час воєнного стану.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

«Під час воєнного стану це не планується. Тут насправді військові приймають рішення, але я вважаю, що поки йде війна, всі чоловіки мають бути в Україні», – сказав глава уряду.

ДПСУ перевірить законність виїзду чоловіків, які покинули Україну після 22 лютогоТак, ті, хто поїхав у відрядження, повинні мати від прикордонників особливий дозвільний документ, який підтверджує перетин кордону саме з цією метою

Загалом, за даними, озвученими Шмигалем, Україну покинули близько 5 мільйонів людей. Але останнім часом громадяни почали повертатися.

«За останніх трохи більше ніж два тижні 700 тисяч українців вже повернулися. І щодня повертається більше, ніж залишає Україну. Ми це відчуваємо по наповненості міст, по відновленню роботи. Якщо було зупинено 32% бізнесу, то зараз лише 17%. Тобто ми розуміємо, що бізнес повертається до роботи, люди повертаються», – розповів прем'єр.

Раніше радник керівника ОПУ Олексій Арестович говорив, що обмеження щодо виїзду чоловіків за кордон можуть послабити.

Нагадаємо, у період дії воєнного стану громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років заборонено виїзд за межі країни. У Верховній раді запропонували запровадити кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону чоловіками призовного віку під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: