Шмигаль підтвердив наміри ЄС скасувати мита на товари з України

Читать на русском
У Кабміні підтвердили наміри Євросоюзу скасувати всі мита та квоти на імпорт товарів з України.
24 канал

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні підтвердив плани ЄС скасувати всі мита та квоти на імпорт товарів із України.

Про це чиновник написав у своєму Telegram-каналі.

Зовнішня торгівля України: як змінювався експорт та імпортЯк змінювався експорт та імпорт України останні сім з половиною років – на інфографіці Слово і діло.

Глава уряду заявив про пропозицію Єврокомісії призупинити дію всіх обмежень на ввезення українських товарів до ЄС на рік. Цей жест підтримки має підтримати економіку України.

«ЄС ніколи раніше не вживав таких масштабних заходів щодо лібералізації торгівлі до жодної країни. Для нашого бізнесу це відкриває додаткові можливості, а наша продукція стає конкурентоспроможнішою на європейському ринку», – заявив Шмигаль.

Кабінет міністрів досяг попередніх домовленостей і продовжує вести переговори з Польщею, Румунією, Литвою, Німеччиною та іншими країнами щодо використання портів для організації експорту. Уряд також працюватиме над скасуванням мит й іншими союзниками.

Раніше Bloomberg повідомив про те, що Європейський Союз розглядає можливість скасування всіх тарифів і квот, що залишилися, на український експорт, аби підтримати економіку країни під час війни. Оголосити про цей намір можуть уже цього тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: