Країна-агресор зіткнулася з нестачею високоточних ракет – Financial Times

Читать на русском
Більшість російських ракетних атак на нинішньому етапі війни зосереджено у східній частині Донбасу та Маріуполі, а самі обстріли носять дурний, а не високоточний характер.
Ілюстративне фотоDefense Express

В оборонпромі окупантів виникли проблеми із поповненням запасів високоточних ракет. Через що Москві доводиться транспортувати їх до України з інших стратегічних напрямків.

Про це повідомляє видання Financial Times.

Як зазначає видання, посилаючись на слова одного із західних високопосадовців, дефіцит викликаний як «якістю їхньої промислової бази», так і санкціями, які були введені проти росією за її повномасштабне вторгнення в Україну.

«Їхні запаси обмежені, вони виснажуються, і ми бачимо, що їм доводиться переміщати ракети «Калібр» з інших стратегічних напрямків, де вони можуть зберігатися. Це свідчить про те, що їхні запаси високоточної зброї скорочуються», - описав ситуацію співрозмовник FT.

При цьому, як розповіло виданню інше джерело, більшість російських ракетних атак на нинішньому етапі війни зосереджено у східній частині Донбасу та Маріуполі, а самі обстріли носять «дурний, а не високоточний» характер.

«Ми думаємо, що це говорить про проблеми, з якими росіяни стикаються з поповненням високоточних боєприпасів», - сказав посадовець.

Нагадаємо, що російські війська випустили по Україні ракет на 7,5 мільярда доларів.

Раніше Міноборони повідомляло, що російські війська відстріляли по Україні вже половину свого запасу ракет. Оперативно поповнити запаси ракетного озброєння росія не зможе, оскільки проти неї діє величезна кількість санкцій. Але розслаблятися не слід, оскільки ракет у рф ще вистачає.

Також нагадаємо, що країна-агресор може завдати масованого ракетного удару по Придністров'ю з жертвами серед мирного населення і хоче звинуватити в цьому Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: