Російські війська відстріляли по Україні вже половину свого запасу ракет – Міноборони

Читать на русском
Оперативно поповнити запаси ракетного озброєння росія не зможе, оскільки проти неї діє величезна кількість санкцій. Але розслаблятися не слід, оскільки ракет у рф ще вистачає
Крилата ракета «Калібр»Вікіпедія

З 24 лютого і по 26 квітня включно російські окупанти запустили по Україні понад 1300 різних ракет. При цьому майже стільки ж у них ще залишається в запасі.

Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі Національного марафону.

«За нашими даними, у них запаси скоротилися більш ніж удвічі за той час, коли вони з 24 активно їх використовують по території України. Приблизні цифри - це більше ніж 1 300 ракет, стільки ж приблизно залишається. Це ракети повітряного, морського і наземного базування» - зазначила вона.

Через влучання ракети рф закрили міст між Одесою та Білгород-ДністровськимРосійські окупаційні війська завдали ракетного удару по мосту між Одесою та Білгород-Дністровським, рух ним перекрили.

Маляр нагадала, що більшу частину комплектуючих для ракет росія завозить з інших країн. Оперативно поповнити запаси ракетного озброєння вона не зможе, оскільки проти неї діє величезна кількість санкцій. Але розслаблятися не слід, через те, що ракет у рф ще вистачить на кілька місяців.

«Вони виснажуються щодо ракет і особового складу, але ще достатньо ракет, щоб завдати серйозної шкоди, цього вистачить на кілька місяців» - резюмувала вона.

Нагадаємо, росія розмістила в Чорному морі 8 носіїв крилатих ракет типу Калібр, сумарний залп яких становить 58 ракет.

Російські окупанти 21 квітня завдали два ракетні удари по острову Хортиця в Запоріжжі, в результаті чого постраждали вісім осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: