Окупанти планують повернути Херсонщині герб часів російської імперії

Читать на русском
Російські окупанти планують повернути Херсонській області герб часів перебування її у складі російської імперії.
Укрінформ

Російські окупанти планують повернути Херсонській області герб часів перебування її у складі російської імперії.

Про це повідомляє уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова.

«Уперед до часів російської імперії! Загарбники тягнуть захоплені українські території у минуле прискореними темпами. Для «максимальної інтеграції» до складу рф окупанти планують повернути Херсонській області герб часів перебування регіону у складі російської імперії», – йдеться в повідомленні.

Вона наголошує, що росіяни збираються надати жителям області право на отримання російського громадянства. Крім того, на захоплених землях росія намагається запровадити розрахунки у рублях, а також відновити залізничне сполучення з тимчасово окупованим Кримом. Незгодних із «прискореною інтеграцією» жителів Херсонської області росіяни катують у підвалах.

«У Херсоні, Генічеську та Новоолексіївці загарбницькі «адміністрації» або військові рф складають списки активістів, які брали участь у громадянській блокаді Криму у 2015 році, або тих, хто служив в АТО. До них приходять додому та забирають під дулами автоматів», – додає Денісова.

Відомо, що 500 осіб перебувають у катівнях, облаштованих росіянами в Херсонській області, та піддаються жорстоким тортурам.

Такі дії росіян на тимчасово захоплених територіях є воєнним злочином.

Нагадаємо, окупаційна влада Херсонської області хоче найближчим часом закрити доступ до соціальних мереж Instagram і Facebook.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: