Голова Луганської ОВА розповів, про ситуацію у регіоні та де наразі ЗСУ тримають оборону

Читать на русском
За словами Гайдая, у регіоні залишилися близько 50 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.
Сергій ГайдайУкраїнська правда

На Луганщині, у місті Рубіжне та селі Воєводівка, ЗСУ наразі утримують оборону. Також повністю контролюється Сєвєродонецьк, де «нема навіть ноги» ворога.

Про це керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

«У Рубіжному саме наші гвардійці. Я сьогодні спілкувався. Не дивлячись на те, що там атаки не зупиняються, вчорашній день був дуже результативним для нас і не дуже хороший для орків. Тому що мінус п’ять танків у них, пару десятків «двохсотих», багато поранених. Тобто, там міцно тримають оборону. Все, про що вони звітували раніше, ті орки, що вони там захопили все місто, - це брехня», - розповів очільник області.

Згідно з його словами, у село Воєводівка кілька разів заходили російські загарбники, але українські захисники їх звідти вибивали.

«Зараз наші Збройні сили вже зайшли туди і так само тримають оборону», - зазначив Гайдай.

Він підкреслив, що місто Сєвєродонецьк повністю контролюється ЗСУ. Загарбники закидають місто артснарядами, або «Смерчами», або «Градами», але «навіть ноги немає їхньої там».

Як зазначив керівник Луганської ОВА, у регіоні залишалися близько 50 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Нагадаємо, що у понеділок, 9 травня, не відбулося евакуації мешканців Луганщини через контроль окупантами траси Лисичанськ-Бахмут.

У неділю, 8 травня, стало відомо, що українські військові відійшли від Попасної на заздалегідь підготовлені більш міцні позиції.

Раніше ми повідомляли, що Лисичанськ та Сєверодонецьк залишилися без світла після обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: