На окупованих територіях Луганщини загарбники блокують українські сайти і соцмережі

Читать на русском
Російські окупанти почали блокувати на тимчасово захоплених територіях Луганської області соціальні мережі та українські сайти.
Укрінформ

Російські окупанти почали блокувати на тимчасово захоплених територіях Луганської області соціальні мережі та українські сайти.

Про це повідомляє уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

Окупанти почали блокувати соціальні мережі, зокрема Фейсбук, та українські інтернет-сайти.

«Загарбники мають на меті завадити місцевим жителям читати та аналізувати новини, що публікуються в Україні та незалежних ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

Альтернативою загарбники роблять ЗМІ рф та «республіканські», називаючи їх «достовірними джерелами» та «вигідною інформацією».

Денісова зазначає, що зростають і темпи фізичного терору росіян – вони викрадають місцевих мешканців та заради розваги б’ють їх, піддають тортурам, калічать, вивозять та викидають в лісах у передмістях.

«Терор та жорстоке поводження з мирними жителями на захоплених територіях – це воєнний злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни», – наголосила омбудсменка.

Також повідомляли, що 6 травня користувачі lifecell та Vodafone скаржилися на перебої із мобільним зв'язком у Херсоні та Миколаївській області через те, що російські окупанти пошкодили обладнання операторів у цих регіонах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: