За добу окупанти 24 рази обстріляли Луганщину, пошкодили лікарню та хімзавод

Читать на русском
У п’ятницю, 6 травня, російські війська 24 рази обстрілювали житлові райони Луганщини. Найбільше пошкоджень зафіксували у Гірській, Попаснянській громадах і Сєверодонецьку.
Луганська обласна державна адміністрація

У п’ятницю, 6 травня, російські війська 24 рази обстрілювали житлові райони Луганщини. Найбільше пошкоджень зафіксували у Гірській, Попаснянській громадах і Сєверодонецьку.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він розповів, що у Сєвєродонецьку пошкоджень зазнала лікарня в старій частині міста.

«Продовжуються й артилерійські атаки на «Азот». Відкривали вогонь 24 рази, зруйнували або пошкодили 36 будинків, 11 – в Золотому, 10 – в Попасній, п’ять багатоповерхівок – в Сєверодонецьку, який під щільним вогнем опинявся двічі за день, чотири – в Рубіжному. У Лисичанську два будинки не підлягають нікому відновленню – це ознака «руського миру», –йдеться в повідомленні.

У Лисичанську сталося займання на станції технічного обслуговування. Є інформація щодо руйнувань житлового фонду в Гірському та Оріховому. Очільник ОВА наголошує, що в області ще залишається достатньо людей.

Додамо, що 6 травня на території Луганської та Донецької областей ЗСУ відбили вісім атак ворога, знищили три танки, вісім артилерійських систем, сім одиниць бойової броньованої техніки, один автомобіль та три одиниці спеціальної інженерної техніки противника. ППО збили сім безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10».

Крім цього, російські окупанти за минулу добу тричі обстріляли Харків із РСЗВ та артилерії. А під Харковом війська рф обстрілом зруйнували музей Сковороди.

У генштабі наголошують, що російські військові намагаються всіма силами уповільнити контрнаступ українських бійців у Харківській області. Окупанти підірвали три мости. А у Маріуполі знову спробували штурмувати «Азовсталь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: