Окупанти намагаються захопити Рубіжне та Попасну, на Донбасі відбито 12 атак – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ на Донбасі за добу відбили 12 атак російської армії. РФ тим часом намагається поповнити свої втрати в техніці та перекинула в Україну десятки танків та БМП.

Російські окупанти свої зусилля зосередили на встановленні повного контролю над населеними пунктами Рубіжне та Попасна. Загалом за добу у Донецькій та Луганській області українські військові відбили 12 ворожих атак.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Також на Донецькому напрямку окупанти намагаються просунутися у напрямку населених пунктів Лиман та Слов'янськ.

На території Донецької та Луганської областей минулої доби українські військові відбили 12 атак ворога, знищили 6 танків, 5 артилерійських систем, 22 одиниці бойової броньованої техніки та 8 одиниць автомобільної техніки противника.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

9 травня путін може оголосити Україні війну – ЗМІВідзначається, що путін може використовувати традиційне російське побєдобєсіе 9 травня, як пропагандистський привід, щоб оголосити Україні війну

На Слобожанському напрямку ворог продовжував обстріл Харкова та прилеглих населених пунктів.

На Ізюмському напрямку противник активно здійснював вогневий вплив на підрозділи українських військ.

На Южнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не робив. Продовжував обстріл підрозділів наших військ вздовж лінії зіткнення.

За минулу добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ було вражено семеро безпілотників «Орлан-10» та один – «Форпост».

«Противник вживає заходів щодо поповнення значних втрат техніки у підрозділах збройних сил російської федерації, які ведуть бойові дії на території України. За наявною інформацією, у місті Богучар Воронезької області, у період з 27 квітня до 2 травня 2022 року, було знято зі зберігання 17 танків та 60 БМП-1. Вони відправлені на тимчасово зайняті російськими військами українські території», – додали у Генштабі.

Нагадаємо, вчора, 2 травня, Збройні сили України увісімнадцяте вдарили по позиціях російських військ у Чорнобаївці. Було знищено склад з боєприпасами.

Станом на 2 травня окупаційні війська російської федерації втратили в Україні 23,8 тисячі осіб особового складу та майже 200 літаків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: