Відправляють воювати навіть людей з інвалідністю: в ОРДЛО мобілізують без медогляду

Читать на русском
Окупаційна влада в окремих районах Донецької та Луганської області скасувала медогляд для мобілізованих чоловіків.
Getty Images

Окупаційна влада в окремих районах Донецької та Луганської області скасувала медогляд для мобілізованих чоловіків.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

Окупанти практично вичерпали ресурс для примусової мобілізації в ОРДЛО, тому там призупинили проведення медоглядів мобілізованих.

«Потенційні «призовники» не мають можливості отримати документи, що підтверджують будь-які проблеми зі здоров'ям. Тих, хто має явні проблеми зі здоров'ям (каліцтво, інвалідність, важкі гострі захворювання) або встиг отримати на руки необхідні документи, все одно мобілізують, але розподіляють в підрозділи матеріально-технічного забезпечення», – розповідають у розвідці.

Для виявлення не мобілізованих чоловіків призовного віку в окупованих районах проводяться систематичні рейди. Можливістю уникнути мобілізації залишається хабар, розмір якого залежить від віку, спеціальності та стану здоров'я. Його розмір може варіюватися від 5 до 75 тисяч російських рублів.

Додамо, Головне управління розвідки Міністерства оборони зафіксувало примусові мобілізаційні заходи окупаційних військ на захоплених територіях Запорізької, Харківської та Херсонської областей. Окупанти мобілізують молодь і медиків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: