Верещук: з «Азовсталі» 6 травня вдалося евакуювати 50 осіб

Читать на русском
Через російські провокації та зриви режиму тиші українські автобуси не змогли забрати частину людей в одній з точок евакуації. Цих людей заберуть 7 травня
Ілюстративне фотоFacebook

За п'ятницю, 6 травня, з території «Азовсталі» в Маріуполі Україні вдалося евакуювати 50 цивільних, серед яких переважно діти, жінки та літні люди.

Про це повідомила міністр з питань реінтеграції Ірина Верещук у Facebook.

Росіяни порушили режим тиші на «Азовсталі» і обстріляли евакуаційне авто – «Азов»Російські окупаційні війська порушують режим тиші на території заводу в Маріуполі, обстрілявши автомобіль евакуації цивільних.

«Сьогодні ми проводили евакуацію цивільних з «Азовсталі». На зворотному шляху повинні були забрати людей на Порт-Сіті. На жаль, не встигли. Бо цілий день колона була змушена стояти біля «Азовсталі». Там відбувалися бої та інші провокації. Ворог постійно порушував режим припинення вогню. Тому Евакуація проходила вкрай повільно. Однак, сьогодні нам вдалося витягнути з «Азовсталі» 50 жінок, дітей і людей похилого віку» - написала вона.

Верещук додала, що наступний етап евакуації запланований на 7 травня. Автобус прибудуть за людьми в другій половині дня.

«Завтра вранці ми продовжимо евакуаційну операцію. Якщо все буде за планом, о 17:00 на Порт Сіті будуть автобуси, які відвезуть людей в безіменний. Там люди з Порт-Сіті приєднаються до нашої колони з «Азовсталі», яка наступного дня відправиться в Запоріжжя» - повідомила міністр.

Нагадаємо, глава ОПУ Андрій Єрмак повідомляв, що сумарно з території заводу «Азовсталь», а також з Маріуполя вдалося евакуювати близько 500 цивільних осіб.

Президент України Володимир Зеленський у розмові з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем попросив сприяти українській стороні в евакуації громадян з комбінату «Азовсталь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: