Зло повертається, коли зневажають права людей, закон і руйнують культуру – Зеленський

Читать на русском
Прицільні ракетні удари по музеях - це навіть не кожен терорист додумається. Станом на 7 травня російська армія зруйнувала або пошкодила вже майже 200 об'єктів культурної спадщини
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 7 травня, 73-го дня війни проти російських окупантів. Він нагадав, що окупанти цинічно знищили музей українського філософа Григорія Сковороди, а також розповів, як йдуть справи з ліквідацією паливного дефіциту в країні.

Основне зі звернення президента:

  • Російська армія витратила цілу ракету, щоб знищити музей Григорія Сковороди в Харківській області, музей філософа і поета, що жив у XVIII столітті. Російські окупанти ще раз довели, що їм все одно, що руйнувати. Проти України воює армія терористів і бандитів.
  • Прицільні ракетні удари по музеях - це навіть не кожен терорист додумається. Станом на 7 травня російська армія зруйнувала або пошкодила вже майже 200 об'єктів культурної спадщини.
  • Дії російських нацистів напередодні Дня пам'яті всіх жертв Другої світової війни та Дня Перемоги над нацизмом повинні стати всьому світу нагадуванням: неможливо один раз і назавжди перемогти зло. Зло має властивість повертатися, коли люди не поважають права інших людей, зневажають закон і руйнують культуру. Саме це сталося з росією. Саме тому Україна захищається.
  • Ліквідація дефіциту пального стала ключовим завданням для чиновників; зараз потрібно максимально прискорити транспортування палива від європейських портів до споживачів.
  • Також робиться все, щоб держава виконувала всі соціальні зобов'язання, попри дефіцит бюджету.
  • Державними нагородами відзначено 216 військовослужбовців Збройних Сил України. Звання Героя України присвоєно полковнику Гегечкорі Олегу Іродійовичу (посмертно), командиру вертолітної ескадрильї 11-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України.

Нагадаємо, що роздрібні мережі АЗС знову відкоригували ціни на бензини та дизельне пальне. Бензин марки А-95 подорожчав в середньому на 1,81 грн, марки А–95+ – на 1,74 грн, дизель - на 1,77 грн.

В Україні в результаті ракетних ударів російської армії знищено або пошкоджено близько 15 нафтобаз. Це стало однією з причин дефіциту палива в країні. Проблема з нестачею бензину повинна вирішитися в середині травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: