Україна захищається від нападу тиранії, і ця боротьба за свободу зрозуміла всім – звернення Зеленського

Читать на русском
Україна демонструє свою позицію всьому цивілізованому світу - вона захищається від нападу тиранії, яка хоче зруйнувати все, що дає свобода людям і державам
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 6 травня, 72-го дня війни проти російських окупантів. Він привітав українських військовослужбовців з Днем піхоти, розповів, як йде евакуація з Маріуполя, а також закликав українців бути обережнішими на 9 травня.

Основне зі звернення президента:

  • В Україні з'явилася нова нагорода, перший бойовий орден - Хрест бойових заслуг. Першим кавалером ордена став генерал Валерій Залужний, Головнокомандувач Збройних Сил України. Такі ж нагороди отримали заступник Головнокомандувача Збройних Сил генерал-лейтенант Євген Мойсюк, бойовий медик 72-ї окремої механізованої бригади сержант Дар'я Мазуренко, командир 14-ї окремої механізованої бригади полковник Олександр Охріменко, заступник командира механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади капітан Владислав Калієвський.
  • Сім українських бригад ЗСУ отримали спеціальну відзнаку «За мужність і відвагу» - для бойових підрозділів, які проявили надзвичайну відвагу та результативність у боях за Україну.
  • З Маріуполя вдалося . Україна також працює над дипломатичними варіантами порятунку військових, які все ще утримують «Азовсталь».
  • Українцям 8 і 9 травня варто не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Російські окупанти в сказі продовжують бомбити та обстрілювати українські території. Високий ризик загинути, оскільки на 9 травня чекають посилення обстрілів.
  • День був насичений у дипломатичному плані. Україна демонструє свою позицію всьому цивілізованому світу - вона захищається від нападу тиранії, яка хоче зруйнувати все, що дає свобода людям і державам. І така боротьба за свободу і проти тиранії – цілком зрозуміла для будь-якого суспільства, в будь-якому куточку нашої планети.
  • Державними нагородами 6 травня нагороджено 203 українських військових та 13 співробітників ГУР МО.

Нагадаємо, раніше Зеленський, під час засідання Chatham House 6 травня, заявив про відсутність ознак того, що війна росії проти України скоро завершиться.

Також Зеленський підписав закон про дерадянизацію законодавства. Кабінету Міністрів України доручено найближчим часом провести те ж саме на своєму рівні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: