Росія відвела основні сили від Маріуполя – Пентагон

Читать на русском
Більшість російських військ пішла з Маріуполя і рушила північ. Але окупанти продовжують завдавати авіаударів, зокрема, по Азовсталі.

Більшість російських сил, які були спрямовані до Маріуполя, пішли та рушили на північ від міста.

Про це на брифінгу повідомив представник Міністерства оборони США Джон Кірбі.

«Загалом ми оцінили б, що більшість російських сил, сухопутних військ, які були направлені в Маріуполь, пішли і рушили на північ від Маріуполя. І що невелика кількість, приблизно еквівалентна парі батальйонних тактичних груп, в даний час все ще знаходиться в Маріуполі та його околицях. В основному активність йде через авіаудари по Маріуполю та його околицями і, звичайно ж, по заводу «Азовсталь», – розповів Кірбі.

Представник Пентагону зазначив, що Маріуполь, як і раніше, знаходиться в облозі і російські війська наносять по ньому авіаудари.

Нагадаємо, як раніше підтвердили в Міністерстві оборони України, Маріуполь майже повністю контролюють російські війська.

Останніми днями окупанти намагаються штурмувати завод «Азовсталь», на території якого знаходяться військові та цивільні.

Тим часом до Маріуполя прибув російський куратор ОРДО Сергій Кирієнко. Його основне завдання у місті – підготовка «урочистих заходів» 9 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: