Понад 300 маріупольців окупанти вивезли на північний схід рф – мерія

Читать на русском
Російські військові депортували понад 300 маріупольців до селища Врангеля на північному сході рф.
t.me/andriyshTime

Російські військові депортували понад 300 маріупольців до селища Врангеля на північному сході Росії. Документів люди не мають.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

Під завалами драмтеатру в Маріуполі могли загинути близько 600 людей – APВнаслідок російського авіаудару по драмтеатру в Маріуполі під завалами могли загинути близько 600 мирних громадян.

«Маріуполь. Знайдено місцезнаходження та встановлені подробиці про 300 маріупольців, депортованих до Владивостока. Людей розселили у селищі Врангеля у будівлі чогось середнього між готелем та гуртожитком. Грошей не видають, тому можливості вийти на зв'язок банально немає. Речами не забезпечують, годують тричі, про якість не йдеться», - написав Андрющенко.

За його словами, документів у людей немає, триває процедура оформлення.

«Обіцяють за два тижні закінчити бюрократичні процедури з оформлення та провести подальше переселення до інших містечок. Щодо роботи - виключно із запропонованого. Низькокваліфікована та низькооплачувана праця. Формально росіяни говорять про можливість потім будь-коли відмовитися від статусу «укриття від війни», але довіри цьому немає. Фактично наших людей із теплого Приазов'я вивезли за 9,6 тис. кілометрів у дупу світу, де найтепліший місяць серпень із температурою +21 для чого? Нема слів», – додав Андрющенко.

Нагадаємо, в ОПУ заявили, що для путіна символічно знищити Маріуполь та «Азов».

При цьому папа Римський тричі звертався до путіна щодо евакуації людей з Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: