Війна в Україні може перетворитися на «російський В'єтнам» – Воллес

Читать на русском
Міністр оборони Британії допустив розгром російської армії в Україні, як це було із США у В'єтнамі.
atlanticcouncil.org

Війна в Україні може стати для росії власним В'єтнамом і закінчитися розгромом її армії. Провал операції та потенційна втрата суспільної підтримки всередині країни може призвести до «краху» володимира путіна.

Так вважає міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, передає The Telegraph.

Воллес сказав, що війна в Україні може призвести до замороженого конфлікту, як на Корейському півострові, або до військового краху, як це сталося із США в 1973 році.

На Заході здивовані обережною тактикою путіна в останні тижні війни – NYTТактика путіна в останні тижні війни в Україні напрочуд обережна, хоча його армія може завдати більших руйнувань. Пояснень цьому, на думку західних військових аналітиків та офіційних осіб, може бути кілька.

«В'єтнам тривав 15 років і призвів до величезної поразки, поразки найбільшої військової сили із сучасним озброєнням, тому що у ворога була перевага вдома та громадська підтримка», — сказав він.

«Це може бути В'єтнам. Армії досягають критичної точки. Якщо росіяни проваляться, як це сталося на північ від Києва, це може дуже швидко перетворитися на втечу назад в росію», – вважає міністр.

Воллес також вважає, що путін може використати парад на 9 травня «як шанс розширити боротьбу»: це не означає, що росія може вторгнутися в іншу країну, просто путін може сказати, що він «захищає світ від нацистів» і що його так звана «спеціальна військова операція» «тепер стала масштабнішою».

Нагадаємо, начальник штабу британського оборонного відомства, адмірал Тоні Радакін заявив, що здивований невдачами росії у військовій кампанії, яка почалася з поганої розвідки та призвела до катастрофічних результатів.

Глава української розвідки Кирило Буданов вважає, що є лише два сценарії завершення війни з росією: зміна російського керівництва на більш адекватне або розвал країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: