Російські окупанти вбили більше маріупольців, ніж нацисти – мер Маріуполя

Читать на русском
Російські війська в Маріуполі переплюнули навіть те, що творили в Маріуполі їхні ідейні нацистські натхненники часів Другої світової війни
Ілюстративне фотоЄвген Малолетка

Російські окупанти за два місяці в Маріуполі [вбили більше жителів міста, ніж їхні нацистські колеги за часів Другої світової війни за два роки окупації.

Про це заявив мер Маріуполя Вадим Бойченко в ефірі Національного телемарафону.

_«За два роки фашисти вбили в Маріуполі 10 тисяч мирного населення. А російські окупанти за два місяці - понад 20 тисяч маріупольців. ... Це один з найстрашніших геноцидів мирного населення в сучасній історії. Армія рф цілеспрямовано і безжально знищує наше місто і його жителів», - сказав він.

Крім того, за даними міського голови, російські війська не тільки вбивають маріупольців, а й активно викрадають їх у рабство. Так, з початку війни окупанти насильно викрали на територію росії 40 тисяч осіб - стільки ж, скільки вивезли їх нацистські колеги за весь час Другої світової війни.

Нагадаємо, увечері 30 квітня в Маріуполі з території підприємства «Азовсталь», яке утримується українськими військами, почалася евакуація цивільних. Поки що тільки 20 осіб передані для евакуації, при цьому поранених військових евакуаційна місія не бере.

В ОПУ раніше заявляли, що багато країн і світові лідери готові врятувати людей в Маріуполі від російських бомбардувань, але кремль відкидає всі пропозиції. Для президента путіна мета знищити місто і його захисників - полк «Азов».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: