СБУ затримала одного із лідерів партії Медведчука

Читать на русском
СБУ затримала одного із лідерів партії Медведчука Український вибір. Затриманий займався підготовкою до повалення конституційного устрою в Україні за допомогою російських спецслужб.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Києві одного із лідерів партії Медведчука «Український вибір». За інформацією слідства, він займався підготовкою до повалення конституційного устрою в Україні, координуючи свої дії з російськими спецслужбами.

Про це повідомляє СБУ.

У хатньої робітниці Медведчука під час обшуків знайшли півмільйона доларівПравоохоронці 28 квітня провели обшуки у хатньої робітниці затриманого нардепа Віктора Медведчука та знайшли у неї 467 тисяч доларів та 87 тисяч євро.

«Зловмисник розробив концепцію «народного самодержавства», яка передбачала насильницьке захоплення влади, знищення фінансово-економічної системи та зміну держкордону. Ці ідеї просували через розгалужену мережу підконтрольних громадських організацій. Встановлено також, що у 2014 році зловмисник звертався до адміністрації президента рф щодо особистого прийому: щоб «доповісти» про підготовку заходів підривної діяльності в Україні», – розповіли у спецслужбі.

Під час обшуків у затриманого правоохоронці виявили заборонену символіку, листа з адміністрації президента росії, документацію та печатки «громадських організацій», комп'ютерну техніку, засоби зв'язку та чорнові записи.

Нагадаємо, самого Віктора Медведчука затримали 12 квітня.

Через кілька днів нардеп звернувся до Зеленського та путіна з проханням обміняти його на захисників та мешканців Маріуполя.

Однак у кремлі заявили, що про його обмін не йдеться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: