Затримано диверсантів, які планували дестабілізувати ситуацію в Одесі 2 травня – ДБР

Читать на русском
Правоохоронці затримали 12 диверсантів, які планували протести та заколоти у річницю трагедії 2 травня. У них виявили зброю, вибухівку, антиукраїнські книги.

Працівники Держбюро розслідування затримали 12 диверсантів, котрі планували дестабілізувати ситуацію в Одесі на річницю трагедії 2 травня.

Про це повідомляє пресслужба правоохоронного органу.

«Напередодні 2 травня працівники ДБР спільно зі співробітниками Нацполіції провели масштабну спецоперацію з виявлення організаторів та виконавців можливих диверсій та провокацій у річницю трагедії. У результаті працівники ДБР виявили та затримали 12 осіб, обґрунтовано підозрюваних у підготовці диверсій, протестів та заколотів на Одещині. Також, за оперативною інформацією, затримані працювали над підбурюванням одеситів до масових заворушень», – розповіли у ДБР.

У диверсантів виявили арсенал зброї та вибухівки. Велика кількість автоматів, кулеметів, гранат, пістолетів та патронів до них зберігалася у приватному будинку одного із затриманих. «Крім того, у заколотників виявили прапори з комуністичною символікою, медалі, антиукраїнські книги та агітаційні брошури. За задумами ворога, вони мали реалізувати свій злочинний план на річницю трагічних подій – 2 травня», – додали у ДБР.

Порушено кримінальне провадження за державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України).

Нагадаємо, раніше СБУ затримала російських диверсантів, які планували збити пасажирський літак над територією росії чи Білорусі та звинуватити у цьому Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: