Для путіна символічно знищити Маріуполь та «Азов» – Подоляк

Читать на русском
Багато країн готові врятувати людей у Маріуполі від російських бомбардувань, але кремль відкидає усі пропозиції.
скрін з відео

Багато країн та світових лідерів готові врятувати людей у ​​Маріуполі від російських бомбардувань, але кремль відкидає всі пропозиції. Для президента путіна мета знищити місто та його захисників – полк «Азов».

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у інтерв'ю «Радіо Свобода».

Не лише обстріли: мешканцям Маріуполя загрожує небезпека через антисанітаріюБлизько ста тисяч жителів Маріуполя перебувають у небезпеці, ризикуючи підхопити холеру, дизентерію або кишкову паличку.

«Президент, голова ВП постійно звертаються до світових лідерів, щоб вони допомогли нам переконати російську сторону у необхідності гуманітарного коридору з Маріуполя. Певні політичні лідери своїми особистими каналами звертаються до Путіна, доводять, що з гуманістичних міркувань потрібно це зробити. Але, на жаль, із російської сторони немає жодної реакції», – сказав Подоляк.

За його словами, росіяни демонструють абсолютну закритість, неготовність розмовляти та йти хоча б на якісь поступки з погляду гуманістичної складової. Для них символічно знищити Маріуполь та Азов.

«Там щодня йдуть атаки з максимальним використанням усієї важкої артилерії, авіації для знищення Азовсталі. Росіяни розуміють, що там перебувають діти, цивільні, але бомбардують», – додав радник голови ОПУ.

Водночас, Подоляк наголосив, що і керівництво України, і світові лідери не залишають спроб домовитися про порятунок людей у ​​Маріуполі.

Нагадаємо, окупанти продовжують завдавати авіаударів по Маріуполю. А зелені коридори росії з «Азовсталі» це просто пастки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: